Bevers (5-7 jaar)

De Bevers is bij Scouting Nederland de speltak voor jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar. De naam "bevers" is afgeleid van de speltak "Beavers" bij de scouting in Canada. In Nederland is de naam overgenomen, maar is er een ander verhaal bij bedacht. In plaats van de nadruk op het bos en de dierenvrienden ligt de nadruk bij de bevers in Nederland op het dorp Hotsjietonia; wie daar wonen en watvoor avonturen er beleefd worden. Er zijn een paar groepen die wél het oorspronkelijke Canadese beververhaal gebruiken.

In 2010 zijn de Bevers verhuist van Huize Hotsjietonia naar het dorp Hotsjietonia.

Speltakteken vanaf 2010

Opkomst

Bevers hebben elke vrijdag opkomst van 18.30 tot 20.00 uur.

Programma

Het programma van de bevers is erg afwisselend. Bevers knutselen, doen tikspelen, lopen speurtochten en bouwen hutten. Ook komen ze een keer per jaar logeren in Hotsjietonia, en gaan ze mee op groepsweekend.

Dorp Hotsjietonia

Het dorp Hotsjietonia is de plaats waar de Bevers van Scouting Nederland spelen vanaf 2010. In het Dorp Hotsjetonia vind je allemaal verschillende huizen. Hier wonen de dorpsbewoners van het dorp. Je vindt er Proffesor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, stanley Stekker, Sterre Stroom en Steven Stroom, Keet Kleur en Fleur Kleur en Noa. Stuiter is meestal te vinden op het speelveld, maar vaak is hij ook op stap met een van de dorp bewoners. Sinds kort komen er elke vrijdagavond Bevers spelen in het dorp Hotsjietonia.