Scouts (11-15 jaar)

Scouts zijn leden van Scouting tussen de 11 en 15 jaar. Bij Scouting Sint Monulphus hebben wij een gemengde groep van jongens en meisjes (gidsen en verkenners). Iedere vrijdagavond komen we bij elkaar om de wereld om ons heen te ontdekken, ieder op zijn of haar eigen manier. Op ontdekkingsreis.

Opkomst

Scouts hebben elke vrijdag opkomst van 19.45 tot 21.30 uur.

Programma

Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de Scouts wordt actie van jou verwacht. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Koken op je eigen vuurtje, pannenkoeken bakken, vlotvaren op je eigengemaakte vlot, internetten, bruggen bouwen van hout en touw, dropping, kamperen onder een zeiltje, zomaar een weekendje weg, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken, sport en spel, knutselen.......... Je kunt het zo gek niet bedenken of we doen het.

Het hoogtepunt van het jaar is ons zomerkamp. Kamperen in je eigen tent, je eigen keuken bouwen, je eigen potje koken, zwerven door de natuur, een bosspel, dropping, sport en spel. Kortom, je eigen week actieve vakantie. Ook dat zijn de Scouts van Sint Monulphus.

Uniform

Scouts dragen een beige uniform, met als speltakteken een afbeelding van Scout. Ook dragen de Scouts een groepsdas (bruin) met daarbij een dasring. Elke Scoutinggroep heeft zijn eigen kleur das.