Welpen (7-11 jaar)

De welpen is de speltak voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar bij Scouting Nederland. Het themaverhaal van de welpen speelt zich af in de Jungle waar Mogli en Shanti veel avonturen beleven met de dieren in de jungle. De speltak is in 2010 helemaal vernieuwd, doordat alle speltakken van deze leeftijdsgroep (dolfijnen, welpen, esta's en kabouters) samen zijn gevoegd tot welpen. Binnen scouting st. Monulphus hebben wij er voor gekozen om de jongens welpen te noemen en de meisjes Shanti’s.

Opkomst

Welpen hebben elke donderdag opkomst van 18.30 tot 20.00uur.

Programma

Het programma voor de Welpen is geïnspireerd op het Jungle Boek van Rudyard Kipling, waarop Walt Disney decennia later losjes zijn film Jungleboek heeft gebaseerd. De leiding van de Welpen vernoemt zichzelf naar de karakters van de dieren uit het Jungleboek, bijvoorbeeld de wijze wolf Akela, Baloe de beer, Kaa de slang of Sahi het stekelvarken. De Akela is de primus inter pares van de leiding.

Uniform

Welpen dragen een groen uniform, met als speltakteken een afbeelding van Mowgli en Shanti, de twee kinderen uit het Jungleboek. Ook dragen de Welpen een groepsdas (bruin) met daarbij een dasring. Elke Scoutinggroep heeft zijn eigen kleur das.